E-sport bland barn och ungdomar

e-sportDet finns många olika former av sport som lockar barn och ungdomar idag och förutom den vanliga traditionella idrotten så har e-sport blivit oerhört populärt.

Vad är e-sport?

Man kan lätt undra vad e-sport är för något om man inte är insatt i det. E-sport är helt enkelt tävlande i elektronsik “sport” det vill säga olika fromer av dator- och TV-spel. Idag har detta blivit klassificerat som sport och det hålls stora tävlingar med höga prissummor flera gånger om året.

Spelmöjligheter

Idag går det inte att spela på e-sport då det än så länge inte är upplockat hos spelbolag och för att många speltillverkare inte kan göra det möjligt med spelande på e-sport även om man kan betta på annan sport. Om man ser till prissummorna som man vinnas för de som spelar olika typer av e-sport så kan man undra var pengarna kommer ifrån men som för så många andra sporter så lever e-sport på sponsorer och i det här fallet är det i regel sponsorer som hjälper till vid spel så som olika former av utrustning.

Högt deltagande

Många olika sporter har fått problem med att färre och färre barn och ungdomar är aktiva och vill utöva sport. Det är en trend som är svår att bryta samtidigt så ser e-sporten ut att växa och blir större och starkare då det hela tiden blir fler deltagare på tävlingar och evenemang. Detta gör också att e-sport på många vis får mer och mer tid i merider så som TV och det rapporteras om tävlingarna och vad som försegår. När det kommer till de här tävlingarna och den här typen av sport så ser deltagandet ut att öka mer än det ser ut att mindska.

Olika spel

Det går inte att göra en lista på spel som det går att täla i eftersom det är väldigt många som idag finns på olika mässor och konvent. Det stora utbudet gör att många hittar något de tycker om och blir bra på.